overeenkomst
altabuild wplace afbraakwerken
Wplace modelkeuken Deaplus
afbraak wplace schepen rob van de velde
Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen
15-04-2018

Waarom kopen bij een ontwikkelaar?

Waarom je woning kopen via een ontwikkelaar?
Je (eerste) huis kopen is en blijft één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Waarschijnlijk heb je eerst een paar jaar gehuurd en intussen gespaard om dan eindelijk je droomhuis te kunnen kopen. Een bestaande woning (laten) opknappen, een volledige nieuwbouw zetten of een appartement kopen… ieder heeft zijn voorkeur. Wij zetten de voordelen van een woningaankoop via een projectontwikkelaar voor jou op een rijtje. Wat doet die precies voor jou en wat zijn de voordelen in vergelijking met een nieuwbouw die je helemaal zelf regelt?

07-02-2018

Modelappartement Villa Borgeind is ingericht

Benieuwd hoe jouw nieuwbouw appartement eruit kan zien? 

29-01-2018

Interview met B-architecten

“Architectuur is inspirerend wanneer ze door eenvoud kan blijven verwonderen, tot in het kleinste detail.”
‘Inspirerende bouwprojecten in de stad Antwerpen en haar randgemeenten. Dat is waar we ons al sinds 2000 elke dag voor inzetten.’ Dat is in een notendop waar we voor staan bij Alta Build. Inspirerende bouwprojecten zijn enkel mogelijk met unieke architectuurontwerpen. Daarvoor kunnen we rekenen op de creativiteit van gerenommeerde architectenbureaus. Zoals B-architecten, waarmee we W.place aan het realiseren zijn. Architecte Emilie Dorekens vertelt ons waar B-architecten voor staat, wat architectuur voor haar persoonlijk betekent en hoe zij de samenwerking met Alta Build ervaart.

15-01-2018

Ben jij mee met BEN?

In de strijd tegen de kilmaatopwarming legt de EU de deelstaten klimaatdoelstellingen op. Om die te halen, draagt iedereen zijn steentje bij: van overheden over industrie tot de particulier. Een deel van de inspanning wordt geleverd door de bouwsector, door gebouwen minder energieverslindend te maken. Zo moeten tegen 2021 alle opstartende nieuwbouwwoningen een E-peil van 35 halen. We spreken in dat geval van ‘bijna-energieneutrale’ woningen of BEN-woningen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en je eigen wooncomfort!

22-12-2017

Villa Borgeind is bijna klaar!

Onze vaste ploegen zijn momenteel bezig met de afwerkingsfase van de appartementen op Villa Borgeind. De parketeurs, keukenbouwers en schilders zijn volop bezig om eind 2017 de eerste appartementen op te leveren.  

15-12-2017

Architect Nils Wollaert over Villa Borgeind

Bij Alta Build maken we een erezaak van inspirerende architectuur. Daarvoor moeten we kunnen rekenen op architecten die eenzelfde visie delen. Voor Villa Borgeind in Schoten werken we samen met Wollaert+Partners Architecten. Een gesprek met Nils Wollaert over zijn architectuurmicrobe, zijn visie op architectuur en de samenwerking met Alta Build.

01-12-2017

Avantgarden start met de tuinaanleg van Villa Borgeind

Avantgarden is begonnen aan de tuinaanleg van Villa Borgeind. 

25-11-2017

Wonen in de stad is weer populair

“Een eigen huis, een plek onder de zon” klinkt het in het lied. Voor steeds meer mensen bevindt die wensdroom zich in de stad. Dat blijkt alvast uit statistieken en demografische voorspellingen: 80% van de bevolking zou tegen 2050 in de stad wonen. Hiermee lijkt een einde gekomen te zijn aan de stadsvlucht, want de bevolkingsaangroei is niet alleen een demografisch gegeven (groeiend aantal geboortes), maar ook het gevolg van een bewuste keuze om in de stad te gaan wonen. Wij staan even stil bij de vele voordelen van ‘wonen in de stad’.

15-10-2017

Hoe successierechten vermijden op je onroerend goed in Vlaanderen?

Voor heel wat Vlamingen vormt de eigen woning het grootste deel van hun patrimonium of (onroerend) vermogen. In de erfbelasting is er een bijzonder statuut uitgewerkt voor die gezinswoning t.o.v. de langstlevende echtgeno(o)t(e), de wettelijk samenwonende partner en de feitelijke partner. De bedoeling hiervan is te vermijden dat de langstlevende partner in financiële problemen zou komen in geval van overlijden van zijn/haar man of vrouw. Andere onroerende goederen worden dan weer wél zwaar belast. In functie van de waarde van een pand én van de familiale band, kunnen de successierechten op vastgoed in Vlaanderen oplopen tot 65%! Gelukkig bestaan er verschillende technieken om deze hoge successierechten te vermijden. Die lichten we graag toe in dit artikel.

25-09-2017

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?
Een gezinsuitbreiding (of -verkleining), een verhuis omwille van een nieuwe job, een oude woning inruilen voor een nieuwbouw die volledig naar je smaak gebouwd werd… er zijn tal van redenen waarom je een huis dat je jaren geleden kocht, zou willen verkopen om vervolgens een nieuwe woning te kopen. De vraag is dan: verkoop je eerst je huis en ga je daarna op zoek naar een nieuwe woning of koop je eerst een nieuwe woning en verkoop je dan pas je bestaande huis. In het eerste geval biedt de bezettingsregeling een oplossing in het tweede geval het overbruggingskrediet. 

06-09-2017

Waarom investeren in vastgoed?


Investeren in vastgoed maakt deel uit van een  duurzame, waardevaste en veilige vermogensopbouw. Niet alleen is er de directe opbrengst van de huurinkomsten, maar op middellange termijn is er ook de meerwaarde van het eigendom zelf. Bovendien kan u door de hefboom van een bankfinanciering uw uiteindelijke rendement gevoelig optrekken. Hou wel rekening met de specifieke kenmerken van een vastgoedinvestering.

16-08-2017

Kopen op plan: hoe werkt dat?

Dagelijks krijgen wij vragen over de werkwijze en risico's van kopen op plan. Een en ander wordt geregeld door de Woningbouwwet of "Wet Breyne".

02-07-2017

De afbraak werken zijn ten einde!

Nog voor het bouwverlof zijn de afbraak werken van het voormalige politiekantoor te Berchem geëindigd.

25-06-2017

Plaatsing keuken in ons kijk-appartement

Deaplus installeerde zonet een nieuwe keuken in ons modelappartement voor W.Place.

19-04-2017

Oud politiekantoor maakt plaats voor woonproject met cohousingfaciliteiten

Op woensdag 19 april worden de plannen voorgesteld voor de nieuwe invulling van het oude politiekantoor aan de De Wittestraat in Berchem. AG Vespa – de vastgoedpoot van de stad Antwerpen – schreef twee jaar geleden een wedstrijd uit voor de verkoop van de site. “Toen werd vanuit de stad de eis gesteld om hier alternatieve woonvormen aan te bieden,” zegt schepen voor stadsontwikkeling Rob Van de Velde. “Antwerpen hinkt achterop op het vlak van samenwoonconcepten.

04-01-2017

Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

01-04-2016

Villa Le Grelle maakt plaats voor Villa Borgeind

Villa Le Grelle in de Borgeindstraat in Schoten ging gisteren onder de hamer . De gelukkige is bouwbedrijf Alta Build, dat het vervallen gebouw zal platgooien en er 23 appartementen zal bouwen.

01-03-2016

Villa Borgeind wordt een Bijna-Energie-Neutraal concept

Vanaf 2021 wordt Bijna-Energie-Neutraal (BEN) de wettelijke norm in Europa. Waarom dan nog wachten?

16-02-2016

Elke flat z'n eigen zonnepaneel

In het oude politiekantoor in de Wittestraat start binnenkort het nieuwe cohousingproject, W.Place. De site wordt omgebouwd naar 25 appartementen met een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een 'buurtschuur'. Elk appartement krijgt ook zijn eigen zonnepaneel en warmtepomp.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan